Prevencija uz myCare Colon Health Care Test

od strane | mar 2, 2020 | Testovi za samotestiranje

Jedan od osnovnih ciljeva kompanije Global pharma i projekta Testovi za samotestiranje je ukazivanje na značaj prevencije.

Prevencija dolazi od latinske reci praevenire – sprečavanje i predstavlja skup mera koje su potrebne da bi se sprečile bolesti i zdravstvene komplikacije.

Skup mera kojim utičete na svoje zdravlje i tako sprečavate bolesti su: redovna i raznovrsna ishrana, dovoljan unos tečnosti, redovna fizička aktivnost, bez konzumiranja nikotina i ostalih opijata i smanjenje svakodnevnog stresa.

I pored svega navedenog, redovni godišnji sistematski pregledi su obavezni. Postoje mnoge bolesti i dijagnoze koje se teško otkriju. I pored redovnih kontorla, teško se zapazi
neki znak, neki rezultat ili skup rezultata koji ukazuje na bolest.

Upravo takav je karcinom debelog creva. Teško se uočava, može da bude i bez simptoma, dodajte još i faktore kao što su neprijatnost i stidljivost i sve to dovodi do karcinoma debelog creva u završnoj fazi.

Otkrivanjem promena na vreme koje dovode do prvih simptoma, otklanja se i sam karcinom, ali u prvoj, početnoj fazi i šanse za potpunim ozdravljenjem su odlične.

Zbog svega navedenog, morate se testirati ukoliko imate česte prolive, zatvore, bolove u stomaku, krvarenja u stolici, hemoroide… Obavezno je redovno testiranje svih, naročito osoba preko 50 godina i osoba sa pozitivnom porodičnom anamnezom.

Test je brz, pouzdan i jednostavan za izvođenje u kućnim uslovima. Sa gotovim rezultatima, javite se kod izabranog lekara.

„Pre dvadeset godina sam se prvi put susreo sa karcinomom debelog creva. Majci sam bio podrška i pomoć dok je prolazila kroz analize, terapije i operaciju. Odstranili su joj uspešno karcinom i debelo crevo, a stomu postavili na stomak. Pored teškog oboljenja i operacija, prošla je i težak period privikavanja na nov život sa otvorom na stomaku i kesom koje su vršile funkciju debelog creva. Dan danas živi sa stomom i svakodnevno menja dodatke koji idu na nju. Ja nisam ni razmišljao o testiranju ni o pregledu a ni o simptomima koji su počeli da se pojavljuju. Na nagovor prijatelja, rešio sam da se testiram uz myCare Colon Health Care test. Jednostavan test, uz jasno uputstvo, pokazao je pozitivan rezultat. To znači da imam krvarenje u debelom crevu koje je nevidljivo golim okom. To sigurno objašnjava i česta smenjivanja dijareja i zatvora i promene apetita. Ubrzo sam već bio na kolonoskopiji i odstarnili su mi tri polipa veličine 7-10mm. Upravo ta tri polipa su krvarila, i vremenom bi prerasla u karcinom. Da se nisam testirao uz myCare Colon test, ne bih prihvatio da imam problem i baš rezultat tog testa me je naveo na dalja ispitivanja. Doktor koji je izvodio kolonoskopiju je oduševljeno rekao da je ova intervencija došla u pravo vreme i da nisam ni svestan koliko mi je test spasio život. Zakazali smo kontrolu za pet godina, pre koje ću pet puta, jednom godišnje da se testiram sa myCare Colon testom za samotestiranje.“

Momčilo, 37 godina, Niš