myCare Colon test

myCare Colon test je test koji je namenjen za otkrivanje krvi u stolici. Detektuje najmanju količninu krvi u stolici, čak i onu nevidljivu golim okom (okultno krvarenje). Ukoliko se na vreme testirate, smanjujete šanse za razvoj kancera debelog creva (colon cancer), koji je jedan od najzastupljenijih kancera u Srbiji i na svetu.

Rezultat lečenja je bolji ukoliko se bolest otkrije ranije!

Simptomi:

Ukoliko imate simptome kao što su krvarenje u stolici, neredovne stolice, zatvori, nadutost u trbuhu, smenjivanje zatvora i retkih stolica i osećaj nedovoljnog pražnjena creva, smanjenje apetita i naglo gubljenje težine, preporučujemo Vam da se obavezno testirate i utvrdite da li imate krv u stolici i sa rezultatima se javite kod Vašeg lekara. Otkrivanjem raka debelog creva u ranoj fazi, šanse za izlečenjem su velike.

Kako nastaje rak debelog creva?

Polipi u debelom crevu razvijaju se postepeno, neprimetno i bez simptoma. Nakon nekoliko godina, polip moze da preraste u malignu formaciju i tako nastaje kancer debelog creva. Polipi mogu da krvare, ali krv poreklom iz polipa nije vidljiva golim okom (kao ona iz hemoroida) pa je jako teško utvrditi postojanje polipa i ukloniti ih na vreme, pre nego što postanu maligni.

Upravo zbog tih razloga, jako je važno testirati se minimum jednom godišnje uz Colon test i na vreme otkriti da li postoji krv u stolici.

Tacan uzrok nastanka polipa i karcinoma je jsoš uvek neotkriven ali se smatra da se javlja kao posledica kombinacije loše ishrane bogate mesnim prerađevinama, nezdravog načina života i genetskih faktora.

Kako uraditi test?

Za testiranje u toplini svog doma Vam je potrebno 15 minuta. Iz kutije myCare Colon testa, izvadite uputstvo i procitajte ga pažljivo. Specijalnim štapićem uzmite uzorak stolice i ubacite ga u bočicu sa pripremljenim rastovrom. Nakon toga, kap ovog rastvora kapnite na tačno mesto na test pločici i očitajte rezultat za 5 minuta. Ukoliko je rezultat pozitivan, javite se svom lekaru.