Viola Ovulacija Test

Viola Ovulacija Test je idealna pomoć za planiranje porodice. Pruža pouzdane informacije o plodnim danima tokom ciklusa. U zavisnosti od dužine ciklusa, plodni dani su od 10og do 15og dana od prvog dana menstruacije. U toku tih dana, ovaj imunološki test otkriva povećan nivo hLH (humani luteinizirajući hormon), pri čemu se značajno povećava šansa za oplodnjom.

Ovulacija je..?

Ovulacija je proces u kom telo žene otpušta jednu ili više zrelih jajnih ćelija iz jajnika u jajovod gde može doći do kontakta jajne ćelije sa spermatozoidom, tj. do oplodnje jajne ćelije. Otpuštanje jajne ćelije prati I brz porast nivoa hormona hLH (humani luteinizirajući hormon) preko 30IU/l, što se tačno može utvrditi putem Viola Ovulacija Testa.

Mesečni ciklus…

Menstrualni ciklus traje u proseku 28 dana, mada se razlikuje od žene do žene. Prvi dan ciklusa je dan krvarenja, koje traje od 5 do 7 dana. Ovulacija se dešava najčešće 15og dana ciklusa, odnosno 8-10 dana nakon prestanka krvarenja. Jajna ćelija u jajovodu može da opstane 24h. Sprematozoidi u telu žene su aktivni 3-5 dana. Imajući sve ovo u vidu, možemo vrlo lako zaključiti da su plodni dani tokom ciklusa od 12og do 16og dana I baš u tom periodu treba raditi Viola Ovulacija test.

Kako se izvodi test?

Viola Ovulacija test u pakovanju sadrži 5 test pločica za 5 testiranja. Označeni deo test pločice treba da bude u kontaktu sa urinom 3 sekunde (direktno iz mlaza urina ili potapanjem u čašicu sa urinom) , Stavite test na foliju I sačekate 5 minuta I onda pročitate rezultat na osnovu podataka I slika na uputstvu testa.

Uz test, pored uputstva dobijate I disk uz koji možete izračunati približne plodne dane tokom menstrualnog ciklusa.

Znakovi ovulacije:

Samo telo daje signale kada je ovulacija I ti signali su kod nekoga jako izraženi a neko ih ne primećuje. To su: pojačan vaginalni sekret, koji je izrazito lepljiv I viskoran, najsličniji belancetu jajeta; blago povišena telesna temperatura; blagi grčevi u stomaku; osetljive I bolne grudi.

Osluškujte I pratatite svoje telo, sve ovo uzmite u obzir I u pravom trenutku uradite I Viola Ovulacija test I tek tad možete da očekujete prave rezultate.

Uputstvo