Avalon Pharma

Avalon Pharma je farmaceutska kuća sa dugom tradicijom u farmaceutskoj industirji, poreklom iz Saudiske Arabije. Pored velikog asortimana kozmetičkih proizvoda, Avalon Pharma proizvodi i veliki broj lekova za humanu upotrebu i jedan su od vodećih proizvođača u farmaceutskoj industriji cele Afrike. Šireći se na tržište Evrope, jedinstvena lepota koja se ogleda kroz savršenu i pravilnu negu kože, dostupna je i u Srbiji.

Global Pharma je generalni uvoznik i zastupnik kozmetičkih proizvoda Avalon Pharme.

Trenutno na teritoriji Srbije Avalon proizvode možete pronaći u dve kategorije: kozmetika za negu kože i kozmetika za negu mame i bebe.

Kozmetika za negu kože:

AvalonCare krema za ruke – krema za svakodnevnu negu kože ruku. Uz pomoc Lanolina i Glicerola hidrira kožu i stvara žaštitnu barijeru te tako štiti kožu od gubitka vlažnosti i preteranog isušivanja.

AvalonCare krema za stopala – krema za svakodnevnu negu stopala. Sprečava nastanak ispucalih peta i stvara zaštitni film na koži stopala kako ne bi došlo do isušivanja i nastanka suve i ispucale kože.

Avalon krema za ispucale pete – krema za lečenje pukotina na petama izazvanih neadekvatnom negom i naslagama suve kože. Sadrži u svom sastavu i antiseptik koji deluje protiv nastanka infekcija i otklanja bol koji nastaje prilikom pucanja peta.

Avalon mleko za telo sa ureom – krema za negu kože celog tela namenjena vrlo suvoj koži sklonoj crvenilu i problematicnim stanjima kao što su keratoze, ekcemi i slična stanja. Smanjuje svrab i ima antibakretijsko svojstvo. Specijalna formula sprečava nastanak suve kože.

Kozmetika za mame i bebe 

Avalon krema za negu bradavica – ima jedinstvenu formulu koja neguje kožu bradavica tokom osetljivog perioda dojenja. Bogata je isključivo prirodnim sastojcima (maslinovim uljem, kakao buterom, ricinusovim uljem, lanolinom i pantenolom) što je čini pravim izborom za novorođenče i mamu jer kremu nije potrebno ispirati sa bradavica pre svakog podoja.

Avalon krema za pelenski osip – je višekativna formula koja sadrži cink oksid i pantenol i brzo umiruje osetljivu kožu i smanjuje osip nastao u pelenskoj regiji. Takođe, stvara i barijeru između bebine kože i pelene te sprečava novi nastanka pelenskog osipa i ojeda.

Avalon krema za strije – njena napredna formula sprečava nastanka novih strija i smanjuje već postojeće, nastale u periodu trudnoće i gubitka telesne težine. Ova jedinstvena formula sadrži maslinovo ulje,  kakao buter, ricinuslovo ulje, kolagen i elastin koji se zajedno bore protiv nastanka novih strija i vraćaju koži prirodnu elastičnost. Krema je nemasna i ne ostavlja tragove na koži te je pogodna za svakodnevnu upotrebu.