Kraj leta i Viola® pH test

od strane | sep 26, 2020 | Testovi za samotestiranje

Merilo kiselosti sredine predstavlja vrednost pH (koncentracija vodonikovih jona). Sredina može biti kisela, bazna ili neutralna. Vrednost pH ide od 1 do 14. pH 7 je neutralno, ispod 7 su kisele sredine a preko 7 su bazne (alkalne) sredine. Voda je neutralna, ima vrednost pH 7. pH skala omogućuje jednostavno i lako praćenje normalnih fizioloških sredina u organizmu kao i problema koji nastaju usled poremećaja pH.

Vaginalna sredina je izrazito kisela sredina zahvaljujući mlečnim (lakto) bakterijama koje su tu nastanjene. Kada usled raznih faktora (antibiotici, vaginalete, lekovi, preterana intimna higijena, dug boravak u bazenima, mokar veš, veš od sintetičkih materijala…) bude narušen vaginalni pH, počinju da se stvaraju druge bakterije i gljivice koje prouzrokuju vaginalne gljivične i bakterijske infekcije. Promene kao što su pojačan sekret, promena boje i mirisa sekreta, svrab, peckanje, crvenilo ukazuju na neku vaginalnu infekciju.

Tad je pravo vreme da se testira uz Viola® pH test i ustanovi koji je nivo vaginalnog pH. Sa gotovim rezultatima, odlazak kod ginekologa po terapiju osigurava brzo izlečenje.

„Ove godine, iako bez odlaska na more, uspela sam da odem na odmor u jednu našu banju. Kupanje u bazenu, lenčarenje na ležaljkama pored bazena i omiljena knjiga su opis mog odmora ove godine. Takođe, svaki vikend sam se organizovala i odlazila negde na kupanje u popularne aqua parkove, bazene ali i jezera širom Srbije. Pre desetak dana sam primetila pojačan sekret, a ubrzo i svrab i peckanje. Uplašila sam se jer nikad nisam imala takve probleme. Odlazak kod ginekologa sam svesno odlagala. Kad su problemi već postali neizdrživi, otišla sam do apoteke po savet. Ljubazni farmaceut mi je posavetovala da se prvo sama testiram na prisustvo bakterija ili gljivica pa da onda vidimo koja je terapija potrebna. Odmah sam kupila Viola® pH test, testirala se i videla da mi je vaginalni pH za jedan nivo povećan. Ipak sam otišla kod ginekologa koji je video rezultate pH testa i prepisao mi blagu terapiju na prirodnoj bazi koja je ubrzo sanirala sve simptome. Uradila sam još jednom Viola® pH test jer se u kutiji nalaze dva odvojena aplikatora i pH je bio normalan. Nisam više imala problema sa vaginalnim infekcijama. Sada znam da je sam sigurno na bazenima preko preškira, ležaljki ili vode pokupila neku gljivicu koja je stvorila infekciju. Na svu sreću, brzo sam sve rešila. Od sad, kupaći kostim se ne suši na meni već ga odmah presvlačim, tuširam se odmah po izlasku iz bazena i ne sedam po kafićima samo u kupaćem kostimu. “

Jovana, 28 godina, Beograd