Colon Health Care TestZašto je ovaj test za Vas važan?

95 % svih slučajeva kolorektalnog karcinoma ( rak debelog creva ) su rezultat benignih promena u početnom stadijumu koje nazivamo polipima . Ukoliko se polipi otkriju na vreme i uklone , razvoj kolorektalnog karcinoma može biti zaustavljen. Ukoliko imate simptome kao što su krvarenje u stolici, neredovne stolice, sindrom retkih stolica, nadutost trbuha, smenjivanje zatvora i proliva kao i osećaj nedovoljnog pražnjenja creva, preporučujemo Vam da uradite ovaj test koji otkriva prisustvo krvi u stolici.

Kako izvesti test ?

Uzmite uzorak Vaše stolice specijalnim štapićem i ubacite u bočicu sa pripremljenim rastvorom . Nakon toga, kap ovog rastvora stavite na tačno određeno mesto na test pločicu. Rezultat testa pročitajte nakon 5 minuta. Ukoliko je rezultat pozitivan trebalo bi da se javite svom lekaru.


 
 


 

Zašto je važna rana dijagnoza?

Polipi u debelom crevu obično prolaze bez simptoma i mogu ostati neotkriveni tokom mnogo godina . Zbog toga je rano otkrivanje kolorektalnog karcinoma veoma važno, jer su šanse za preživljavanjem za 90 % veće ukoliko se problem otkrije na vreme.
 

 

Preuzmite uputstvo u PDF formatu

Klinička studija dokazane pouzdanosti